Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

RATSASTUSTERAPIA

Ratsastusterapia on ratsastusterapeutin ja tehtävään koulutetun terapiahevosen kanssa yhdessä toteuttamaa kuntoutusta.

Ratsastusterapia on yksilöllistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista kuntoutusta. Se vaatii koulutetulta terapeutilta ammattitaitoa havainnoida ja ohjata ihmisen sekä hevosen välistä liiketerapiaa ja vuorovaikutusta siten, että terapia tukee ja auttaa kuntoutujaa asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa. 

Hevosen kävellessä siitä välittyy ratsastajaan minuutin aikana noin 100 moniulotteista, symmetristä ja rytmistä liikeimpulssia, jotka aikaansaavat sen selässä istuvaan ratsastajaan kävelynkaltaisia liikemalleja. Hevosen lämpö ja liike saaavat aikaan fysiologisesti oikeanlaisen rentouttavan vaikutuksen. 

Toimiminen hevosen kanssa on motivoiva kokemus, joka aktivoi asiakkaan kuntoutusprosessia. Hevosen liike vaikuttaa ihmiseen tunto-, tasapaino- ja liikeaistijärjestelmien kautta. Nämä aistimukset parantavat tietoisuutta omasta kehostamme, jolloin liikkeiden suunnittelu ja taitavuus paranevat. Ratsastusterapia talliympäristöineen mahdollistaa lisäksi hyvin monipuolisia haju-, kuulo- ja näköaistikokemuksia. Talliympäristössä asiakkaat ovat osa talliyhteisöä mikä luo yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Olen valmistunut ratsastusterapeutiksi  vuonna 2007 Ypäjän hevosopistolta ja toimin Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajana ratsastusterapiassa. 

 

Lisätietoa:
www.suomenratsastusterapeutit.fi

www.norther.fi

AJANKOHTAISTA!